Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

5 tips voor een goed cv



Iedereen moet van tijd tot tijd wel eens een cv hebben voor een sollicitatie. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw cv opvalt en goed wordt ontvangen bij een potentiële werkgever? Bij ForWork zien we dagelijks veel cv’s voorbijkomen. We weten dus wat werkt en wat niet. We leggen je graag uit hoe je kan uitblinken met jouw cv. 

Actueel
Met een cv laat je een eerste indruk achter bij een potentiële werkgever. Je wil natuurlijk dat deze indruk in een keer goed is. Zorg er daarom voor dat jouw cv actueel en overzichtelijk is. Zet jouw meest recente scholing of werkervaring bovenaan en oudere banen verder naar beneden. Ben ook zo compleet mogelijk. Zet naast de jaartallen ook de maanden bij de banen die je hebt gehad. Zo kan degene die jouw cv ontvangt het beste inschatten hoelang je ergens hebt gewerkt. 

Werkzaamheden
Iemand die je mogelijk in dienst wil nemen, wil natuurlijk graag weten wat voor ervaring je hebt opgedaan in het verleden. Omschrijf daarom kort en bondig met bullet points wat jouw werkzaamheden bij vorige banen waren. Sta je pas aan het begin van jouw carrière? Dan kan de ervaring van bijbanen ook relevant zijn! Leg uit wat jouw taken waren en waar je verantwoordelijk voor was. Bijvoorbeeld: ‘Verantwoordelijk voor de inbound van alle producten’ of ‘Leiding over het inwerken van nieuwe aanwinsten’. Hemel zaken niet onnodig op. Dat ziet er op jouw CV misschien mooi uit, maar kan tijdens het gesprek tegen je werken. 

Goede opmaak
Het oog wil ook wat. Zorg er daarom voor dat jouw cv een mooie en nette opmaak heeft. Kies een formeel lettertype wat niet al te sierlijk is. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Arial, Calibri en Verdana. Dit gaat ten koste van de leesbaarheid. Er mag ook best wat kleur in staan, maar maak het niet te bond. Dit leidt af van waar het daadwerkelijk om gaat: jouw werkervaring! Vind je het lastig om een goede opmaak te vinden? Word heeft standaard cv-templates. Ook zijn er online genoeg te vinden. 

Nevenfuncties zeggen misschien niets over jouw carrière, maar laten wel op een andere manier zien hoe jij als persoon bent

Nevenfuncties
Naast werkzaamheden zijn er nog andere zaken die relevant zijn om te vermelden. Denk hierbij aan nevenfuncties of vrijwilligerswerk wat je doet. Deze activiteiten zeggen misschien niets over jouw carrière, maar laten wel op een andere manier zien hoe jij als persoon bent. Als je penningmeester bij de plaatselijke verenging bent laat dit zien dat je in je vrije tijd ook graag actief bent en dingen onderneemt. Als je als vrijwilliger koffie rond brengt in het bejaardentehuis, laat dit zien dat je je om je medemens bekommert. Door deze activiteiten te vermelden krijgt een werkgever een beter beeld van je. 

Persoonlijke omschrijving 
Jouw werkervaring zegt niets over hoe jij bent als persoon. Daar is een werkgever natuurlijk ook benieuwd naar. Wat zijn jouw kwaliteiten en ook erg belangrijk: waarom zijn dit jouw kwaliteiten? Heb je hier voorbeelden van uit jouw voormalige werk? Door een korte persoonlijke beschrijving te geven krijgt een potentiële werkgever een veel betere indruk. Zorg ervoor dat je kort en bondig vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Geen flinke lappen tekst dus. Soms kan het lastig zijn om dit over jezelf op te schrijven. Vraag je collega’s, familie of vrienden eens wat jouw sterke en minder sterke eigenschappen zijn. Waarschijnlijk weten ze heel veel op te noemen, waar jij nog niet bij hebt stilgestaan. 

Is jouw cv al helemaal in orde of kan je hem nog wat finetunen? Kijk gerust even bij onze vacatures, dan zien we hem graag voorbij komen in het sollicitatieproces.

Recente artikelen

Blogs
Seline werkt ondertussen al ruim een jaar bij ForWork Eindhoven. Ze werkt...
16-04-2024
Blogs
Lucas is altijd vrolijk en vriendelijk! Deze supersociale jongeman haalt veel...
30-01-2024
Blogs
Rob werkt sinds februari 2023 via ForWork bij KMWE als Warehouse Operator....
2-11-2023
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.