Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Meet Lucas

Lucas is altijd vrolijk en vriendelijk! Deze supersociale jongeman haalt veel plezier en energie uit het helpen van mensen aan een baan. Lucas is altijd geïnteresseerd in de persoon achter het CV. Leer Lucas nu beter kennen! Wat je nog niet wist van Lucas: 

Wat is jouw grootste recruitmentblunder?
Lucas: “Dat is nog maar kort geleden geweest. Ik sprak laatst een jonge man via app en daarna via de telefoon. Hij had al ervaring in de logistiek en het klonk verder allemaal prima. Ik heb hem toen meteen voorgesteld bij de opdrachtgever, want er zat best wel wat spoed achter. Opdrachtgever gaf aan dat de kandidaat op gesprek mocht komen, het liefst de volgende dag al. Ik heb toen weer proberen contact op te nemen met de kandidaat maar kreeg hem niet meer te pakken. Ik heb meerdere keren geappt en gebeld, maar geen gehoor. In het eerdere telefoongesprek gaf hij aan de volgende dag de hele dag beschikbaar te zijn. Ik heb toen de beslissing genomen om zijn gesprek toch in te plannen bij de opdrachtgever, maar wel tegen hen gezegd dat ik geen gehoor van de kandidaat kreeg. Ook de volgende dag heb ik niks meer van deze kandidaat vernomen en is de kandidaat helaas niet komen opdagen bij het gesprek. Dit was voor mij de eerste keer dat een kandidaat niet kwam opdagen. Deze kandidaat is nu op de zwarte lijst gezet bij de opdrachtgever, terwijl dit wel echt een mooie match zou kunnen zijn. Ik heb in deze situatie te gehaast gepland en misschien teveel druk gelegd op de kandidaat. Dat kan ik de volgende keer beter aanpakken.”

Hoe ben jij op bedrijfsfeestjes?
Lucas: “Ik ben veel aan het eten. Als ze langs komen met een schaal snacks, pak ik altijd iets. Maar het kan ook zo zijn dat ik nog een keer achter de schaal aan loop. Ik vind het ook leuk om foto’s te maken. Ik heb altijd wel iets in m’n handen, of het nu een drankje is, iets te eten of een camera. Verder vind ik het ook leuk om een praatje te maken met iedereen. Ik kan wel veel drinken, maar op een personeelsfeestje probeer ik me nog enigszins in te houden. Als ik een beetje de ruimte heb en de vibe zit er goed in, dan ben ik niet vies van een dansje. Dan ga ik lekker los!”

Wat is jouw guilty pleasure?
Lucas: “Animé! Dat vind ik superleuk om te kijken. Het is heel kleurrijk en creatief. Het is heel anders dan ‘gewone’ films en series. Voor elke sport heb je wel een animéserie, zoals basketbal en volleybal. Dat genre vind ik het leukst. De voice-actors tonen heel veel emotie waardoor het echt voelt. Ook omdat het niet Engels of Nederlands is, moet je blijven opletten en zit je nog meer in het verhaal. Verder is mijn guilty pleasure shoppen. Veel jongens houden hier niet van, maar ik ben graag met kleding bezig. Vaak shop ik mooie basics, die kan ik makkelijk met elkaar mixen. Ik ga nu samenwonen met vriendin en vind het superleuk om samen interieur te shoppen. We komen allebei vanuit thuis, dus we hebben nog niks. Onze stijlen botsen nog wel eens, daar moeten we nog wel even een weg in vinden. Mijn vriendin wil bijvoorbeeld alles met teddystof, dat vind ik dus echt verschrikkelijk!”

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Lucas: “Voor mijn verjaardag! Ik vind het superleuk om cadeautjes te krijgen. Vaak blijf ik op tot 0.00, tot ik echt jarig ben dus. Nu is de traditie met mijn vriendin dat we dan ook om 0.00 een cadeautje krijgen. Je mag me ook wakker maken als je thuis komt met eten. En dan het liefst iets vettigs zoals een broodje frikandel of kroket.”

Wat is jouw favoriete moment van de werkdag?
Lucas: “Ik vind de ochtenden altijd het fijnst. Wij krijgen iedere dag een update van nieuwe kandidaten. Dan kan ik gaan bellen, mailen, apppen en ben ik met mensen in contact. Het in contact zijn met mensen die een nieuwe baan zoeken, daar krijg ik wel veel energie van. Super als ik iemand daarmee kan helpen! Naar mate de dag vordert, ga ik iets meer naar een administratieve taak. Bijvoorbeeld het verwerken van de gesprekken die je hebt gehad of kijken of er nog nieuwe vacatureupdates gedaan moeten worden en processen aanpassen. Het moet gebeuren, maar ik vind het leuker om in de ochtenden lekker in gesprek te zijn.”

Wat zijn 3 dingen waar je niet zonder kan leven?
Lucas: “Mijn telefoon. Mijn telefoon heb ik natuurlijk altijd bij me en ik zou echt niet zonder kunnen. Ik denk dat veel mensen het niet toegeven, maar volgens mij kunnen heel veel mensen niet zonder hun telefoon. Ik kan ook niet zonder sport. Ik ga naar de sportschool en ben hier vooral bezig met compound oefeningen zoals squads en deadliften. Ik let daarbij ook op mijn voeding zodat mijn spieren kunnen groeien. Ik kijk ook graag naar sport. Ik volg bijvoorbeeld Amerikaans basketbal. Die wedstrijden zijn natuurlijk midden in de nacht, maar daar blijf ik graag voor op. Ik kan ook niet zonder mijn moeder. Nu ik ga samenwonen merk ik eigenlijk pas hoeveel zij in huis doet. Ze helpt me en geeft advies als het op uit huis gaan aankomt. Ze geeft me echt handig moedertips: ‘Denk ook aan de theedoeken en niet alleen aan een mooie bank.’ Als mijn moeder er niet was zou ik echt heel veel vragen hebben van wat heb ik nodig, wat moet ik allemaal doen, wat moet ik regelen etc.”

Wat is jouw geheime talent?
Lucas: “Ik kan NIET zingen haha! Mijn talent is om mensen op hun gemak te laten voelen en een rustige omgeving kunnen creëren. Hierdoor durven mensen zich makkelijk te uiten en open te stellen. Ik geef mensen de ruimte om mensen veel te laten vertellen, zonder dat ze daar zelf van bewust zijn. Zeker een handig talent als intercedent!”

Welke alledaagse taak zou jij het liefst wegtoveren?
Lucas: “Ik zou graag een auto willen hebben waarbij ik nooit hoef te tanken of te laden. Dat je gewoon altijd lekker door kan rijden en daar gewoon niet aan hoeft te denken. Nooit meer dat stomme lampje/piepje dat af gaat als je tank bijna leeg is. Scheelt tijd, moeite en geld!”

Wat zou jij veranderen als je de baas van de wereld zou zijn?
Lucas: “Meer toegankelijke maken om te reizen. Met een Nederlands paspoort kan je naar heel veel landen, maar nog lang niet naar alles. En sommige landen hebben helemaal niet zo’n uitgebreid paspoort. Ik zou graag willen zien dat mensen vrij zijn om te reizen waar ze maar willen. Natuurlijk moet er wel gescreend worden. Ik zou zelf graag naar Argentinië willen. Hier is het voetbal heel groot en het is een hele andere cultuur. Ik vind het leuk om andere culturen te ontdekken en veel van de wereld.”

Hoe zouden jouw vrienden jou omschrijven in 3 woorden?
Lucas: “Behulpzaam. Ik ben altijd de BOB als die nodig is, of als er iemand van het station gehaald moet worden ben ik de eerste die gebeld wordt. 
Sportief. Ik vind het leuk om te doen, maar ook om te kijken. We kijken ook vaak samen voetbal. Vroeger gingen we vaak een balletje trappen op het grasveldje in de buurt. 
En ik ben relax. Ik ben niet snel van m’n apprepo te brengen. Stressbestendig. Een nuchtere focus. Ik heb de instelling van ‘Wat kan ik hieraan doen, kan ik er iets aan doen, Ja dan doe ik dat. Of is het iets wat buiten mijn macht om is, dan hoef ik me er ook niet zo druk om te maken. Ik heb dan alles gedaan ik kon. Sommige mensen kunnen daarin blijven hangen en dat heb ik minder. Wat heb ik ervan geleerd en wat kan ik de volgende keer beter doen.”

Wat zou je nog willen leren of bereiken?
Lucas: “Het uiteindelijke doel is dat ik vanuit intercedent een corporate recruiter wil worden. Als intercedent heb je veel bedrijven waar je kandidaten levert. Dat vind ik heel mooi om een breed scala aan bedrijfsculturen en organisatiestructuren te zien. En daarmee heel veel kennis op te doen. Maar ik wil graag binnen 3 tot 5 jaar een corporate recruiter te zijn bij een organisatie met een visie en missie die ook echt bij mij aansluit. Voordat ik dat kan worden heb je ervaring nodig, en een mooie opstap is dan het intercedentschap.”
 

Recente artikelen

Blogs
Seline werkt ondertussen al ruim een jaar bij ForWork Eindhoven. Ze werkt...
16-04-2024
Blogs
Lucas is altijd vrolijk en vriendelijk! Deze supersociale jongeman haalt veel...
30-01-2024
Blogs
Rob werkt sinds februari 2023 via ForWork bij KMWE als Warehouse Operator....
2-11-2023
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.