Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Sollicitatietips



Solliciteren, het blijft een lastig iets. Maar zoals bij veel zaken geldt: een goed begin is het halve werk. Maar hoe bereid je je nou zo goed mogelijk voor op een sollicitatiegesprek? Bij ForWork doen we niet anders dan sollicitatiegesprekken voeren. We delen daarom graag onze tips, zodat je met een geruster gevoel een gesprek in kan gaan. 

De reis er naartoe
Een goede voorbereiding begint al met het uitzoeken waar het bedrijf gelegen is. Zorg dat je weet waar je moet zijn en hoe je hier naartoe gaat reizen. Als je met het openbaar vervoer gaat, zorg dan dat je een trein of bus eerder neemt zodat je wat speling hebt. Mocht je met de auto reizen, bekijk dan vooraf de parkeermogelijkheden. Zo voorkom je dat je lang moet gaan zoeken naar een parkeerplek en daardoor te laat komt.

Juiste timing
Het is erg belangrijk dat je op tijd komt voor het gesprek. Je wilt natuurlijk niet te laat komen en jouw gesprekspartners onnodig laten wachten. Dit komt nogal slordig over. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je niet te vroeg komt. Wij zouden daarom iedereen aanraden om tien tot vijf minuten vooraf aanwezig te zijn. Zo kan je rustig worden ontvangen met een kopje koffie of thee en hoef je niet gehaast het gesprek in te gaan.

Vooronderzoek
Bekijk vooraf de website van het bedrijf, zodat je een goed beeld krijgt over wat het bedrijf voor jou kan betekenen. Zo kan je vooraf ook wat lezen over het team en heb je een beter beeld met welke gesprekspartner je te maken hebt.

Stel de juiste vragen
Dit is dé kans om meer over het bedrijf te weten te komen. Zorg dat je vooraf nadenkt over welke vragen je beantwoord wilt hebben voor je de deur uitloopt. Ben je bang dat je de vragen vergeet? Schrijf ze dan vooraf op. Zo kan je ze er altijd even bij pakken tijdens het gesprek. Ook komt de volgende vraag elk gesprek wel aan bod: ‘heb je zelf nog vragen?’. Zorg dat je wat vragen achter de hand hebt die je kan stellen. Goede voorbeelden zijn: hoe ziet een werkdag eruit of  wat is een project waar ik als eerst mee aan de slag zal gaan als ik word aangenomen? Het is natuurlijk functieafhankelijk hoeveel vragen je kan stellen. Wel belangrijk: heb je echt geen vragen, ga dan geen onnodige vragen verzinnen.

Kleding
Zorg dat je goed voor de dag komt. Je hoeft natuurlijk geen driedelig pak aan te doen naar een sollicitatiegesprek, maar zorg dat je er wel verzorgd uitziet. Kom bijvoorbeeld niet op teenslippers of in een joggingbroek. Twijfel je over wat wel of niet kan? Dan kan je beter te gekleed gaan dan dat je underdressed bent.

Weet wat je wil
Denk vooraf na over de vragen wie je bent, wat je wil en waar je naar op zoek bent. Deze vragen komen ongetwijfeld terug in het gesprek. Zijn er zaken die je lastig vindt te beantwoorden? Schrijf deze dan even uit voor jezelf. Zo heb je er al een keer over kunnen nadenken en sta je niet met je mond vol tanden. Ook komt het er dan vloeiender en overtuigend uit. Zorg ook dat je een salarisindicatie voor ogen hebt. Het bedrijf wil ongetwijfeld weten of jullie hierin op een lijn zetten.

Denk vooraf na over de vragen wie je bent, wat je wil en waar je naar op zoek bent.

Zie het als een date
Veel mensen zijn erg zenuwachtig en hebben het gevoel dat ze een overhoring ingaan. Het bedrijf wil van alles over jou weten, maar jij  natuurlijk ook over het bedrijf. Jij wil ook weten of het bedrijf bij jou past en of het jou kan bieden waar je naar op zoek bent. Als je jouw mindset verandert en het gesprek ziet als een kennismaking in plaats van een overhoring, neemt dit hopelijk wat zenuwen weg.

Ben je na het lezen van deze tips helemaal klaar voor een gesprek? Kijk dan gerust even tussen onze vacatures of er iets passends voor je bijzit. Wie weet kan jij dan binnenkort alles meteen in praktijk brengen.

Recente artikelen

Blogs
Seline werkt ondertussen al ruim een jaar bij ForWork Eindhoven. Ze werkt...
16-04-2024
Blogs
Lucas is altijd vrolijk en vriendelijk! Deze supersociale jongeman haalt veel...
30-01-2024
Blogs
Rob werkt sinds februari 2023 via ForWork bij KMWE als Warehouse Operator....
2-11-2023
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.