Wie wij zijn

Wij zijn ForWork, een regionaal uitzendbureau opererend vanuit Eindhoven, Breda en Nijmegen. Zoek jij een baan binnen de zorg, logistiek, of office? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij gaan tot het uiterste om jou je droombaan te bezorgen.
Inloggen
Blogs

Presteer jij goed onder druk?

Een sollicitatievraag beantwoorden kan soms erg spannend zijn. Je wilt natuurlijk goed overkomen en perfect antwoord geven. Bijvoorbeeld op de vraag: Presteer je goed onder druk? Het kan soms voelen alsof je in een horrorfilm bent beland! Maar maak je geen zorgen, er is geen reden voor angst, je moet gewoon je sollicitatiegesprek voorbereiden. Zolang je de sollicitatietips in onze blogs leest komt het helemaal goed, beloofd!

Waarom wordt deze sollicitatievraag gesteld?
Als je solliciteert op een baan die soms stress met zich mee kan brengen, is het logisch dat de werkgever vraagt of je goed onder druk kunt werken. Bij banen die ‘rustig’ genoemd worden kunnen ook momenten van stress voorkomen, zoals wanneer er een deadline nadert of een collega uitvalt en jij hun werk moet overnemen. Sla je dan dicht? Word je dan chagrijnig? Een werkgever wil weten hoe jij hiermee omgaat. Kun je efficiënt en doelgericht te werk gaan zonder dat het allemaal ten koste gaat van jezelf, of zit je na een week ziek thuis omdat het allemaal te veel is geworden? Daar wil de werkgever achter komen met deze sollicitatievraag!

Wat moet je NIET antwoorden op deze sollicitatievraag?
Bij het beantwoorden van deze sollicitatievraag is het niet verstandig om te zeggen dat je nooit stress hebt, vooral niet als je duidelijk zit te bibberen tijdens je sollicitatiegesprek. Je moet ook niet het andere uiterste pakken door te zeggen dat je meteen in de stress schiet bij een beetje gezonde werkdruk. Vertel ook maar niet dat je juist beter presteert tijdens stress, omdat dit niet erg geloofwaardig is en verkeerde verwachtingen kan veroorzaken als je wordt aangenomen.

Wat moet je WEL antwoorden op deze sollicitatievraag?
Wat eigenlijk geldt voor elke sollicitatievraag: het is belangrijk om eerlijk te zijn over hoe je met druk omgaat. Geef als antwoord op de sollicitatievraag een voorbeeld uit je huidige of vorige baan die laat zien dat je stressbestendig bent. Bedenk deze voorbeelden met het voorbereiden op je sollicitatiegesprek. Vertel eventueel ook dat je gebruikmaakt van een uitlaatklep zoals sporten. Zorg er ook voor dat je eerlijk bent over je grenzen en wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Kortom: Bij het beantwoorden van deze sollicitatievraag moet je ervoor zorgen dat je vertelt wat de werkgever wil horen, maar is het ook slim om ervoor te zorgen dat je eerlijk blijft.

Denk jij dat je nu helemaal ready bent voor je volgende sollicitatiegesprek? Check dan nu de vacatures en vind de baan die perfect bij jou past! Heb je toch nog wat hulp nodig? Bekijk dan gauw onze andere sollicitatietips
 

Recente artikelen

Blogs
Ilse kwam een aantal maanden geleden ForWork binnengewandeld alsof ze nooit...
30-04-2024
Blogs
Seline werkt ondertussen al ruim een jaar bij ForWork Eindhoven. Ze werkt...
16-04-2024
Blogs
Lucas is altijd vrolijk en vriendelijk! Deze supersociale jongeman haalt veel...
30-01-2024
ForWork gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.